Kādus cilvēkus kaķi uztver kā savus vecākus?

Ko kaķis spēj iemācīt kaķēnam dažās dienās, to saimnieki nevar iemācīt gada laikā. Un tomēr cilvēks var uzvesties tā, ka kaķis tomēr atpazīst viņu kā savu “vecāku”. Un tie nav tikai vārdi. Eksperti dzīvnieku ir secinājuši, ka kaķi var pieķerties noteiktiem cilvēkiem un pat piešķirt “lomas” viņu ģimenes locekļiem.

Viegla vibrācija

Pozīcijā esošais kaķis murrā biežāk nekā parasti – vibrācija palīdz viņai mazināt nervu spriedzi un uzlabot garastāvokli. Kaķēni saprot, ka tur, kur viņi dzird murrāšanu, ir droši! Daudzi īpašnieki ļauj saviem pūkainajiem mājdzīvniekiem sēdēt uz krūtīm. Tātad, kāpēc gan ar viņiem neuzrunāt maigu sarunu? Kā tādiem vārdiem kaķēnam nav nekādas nozīmes, taču balss vibrācijas viņiem tiek lieliski pārraidītas. Asociācija ar to pašu drošību no bērnības. Rezultāts: “Sveiks, vecāks!”

Gludināšanas un mazgāšanas nodarbības

Kaķis ar īpašu degsmi mazgā kaķēnu vēderu. Cita starpā stimulē dabiskos procesus. Kaķēns var tik ļoti uzticēties saimniekam, ka pagriezīs viņam vēderu. Pat jaunieši saprot, ka šī ir visneaizsargātākā vieta. Piedāvājumam nav iespējams pretoties, tāpēc saimnieks sāk glāstīt. Uzticības līmenis pieaug ar katru sitienu. Kaķenītes atmiņas par mammu kļūst skaidrākas. Galu galā robežas starp attēliem kļūst neskaidras.

Raudāt pēc palīdzības

Kaķis vienmēr atnāks, kad viņu sauc. Viņam vajadzēja tikai ņaudēt, un viņa māte būs klāt.  Bet ne visi ģimenes locekļi ir uzmanīgi, ne visi ir atbildīgi. Kas neignorēs palīdzības lūgumu, tas noteikti saņems ūsainā vīrieša cieņu. Iepriekš kaķis bija māte, un tagad īpašnieks personificē galveno glābēju.

Esiet mierīgs
Jo vairāk pieredzes, jo bagātāks darbību klāsts. Kaķim izdevās parādīt kaķēniem pamatprasmes, bet ne visas. Palīdzēja pierast pie temperatūras, apgūt medību taktiku un nepārspīlēt saziņā ar brāļiem. Ja kaķēnam ir tāds pats “palīgs” cilvēku mājās, mazais viņam ātri piešķirs “vecāku aizstājēja” titulu.

Lasi vēl: Tests: 10 kāju veidi un jūsu personība

Kotofeju pārņems atzinība par personu, kuras līdzdalības daļa viņa adaptācijā būs vislielākā.

 

Šķir otru lapu, lai turpinātu lasīt…

Leave a Comment